بلاگ

مجوز صادرات

مجوز صادرات چیست و چه فرایندی دارد؟

به فرایند فروش و ارسال تولیدات داخلی یک کشور به نواحی فرا مرزی، صادرات کالا می‌گویند. مانند هر فعالیت تجاری دیگری، صادرات کالا نیز، دارای رویه‌های قانونی متعددی است و انجام آن منوط به دریافت مجوزهای مختلفی می‌باشد. آشنایی با چگونگی انجام این فرایند و آگاهی درباره‌ی مسیرها و رویه‌های دفتری و قانونی مربوط به اخذ مجوز صادرات، یکی از پیش نیازهای اساسی هر تاجر فرا مرزی است.

گواهی‌ها و مدارک مورد نیاز برای صادرات کالا به خارج از کشور:

کارت بازرگانی

مهم ترین مدرک مورد نیاز برای صادرات کالا، ”کارت بازرگانی“ است. تولیدکنندگان و تاجران به واسطه این کار می‌توانند به طور مجاز، در حوزه‌ی تجارت بین‌المللی فعالیت کنند. این کارت می‌تواند به اشخاص حقوقی و یا حقیقی تعلق بگیرد و مدت اعتبار آن پس از صدور، حداکثر تا یک سال می‌باشد. برای دریافت این کارت لازم است تا به وب‌سایت رسمی اتاق بازرگانی کشور مراجعه کنید.

مجوز صدور کالا

اگر وزارت بازرگانی کشور برای صدور کالا، موافقت کلی را اعلام نکرده باشد، دریافت مجوز صدور ضروری است.

گواهی استاندارد

بخش زیادی از کالاها، مشمول قانون اجباری استاندارد صادراتی می‌باشند. در صورتی که کالای مورد نظر، جزو این اقلام باشد، دریافت گواهی استاندارد برای صادرات الزامی است.

لیست صورت عدل بندی

در شرایطی که محتوای بسته‌های کالایی گوناگون باشند، تهیه‌ی لیست عدل بندی و ارائه‌ی آن به سازمان گمرک، ضروری و لازم است.

گواهی بهداشت و قرنطینه

این گواهی به صادرات اقلام دامی و نباتی اختصاص دارد و در هر کشوری، حداقل یک سازمان معتبر برای صدور و بررسی آن وجود دارد. بنا بر اعلام رسمی سازمان دامپزشکی کشور، ارائه‌ی این گواهی برای ورود و یا خروج هرگونه دام زنده یا فراورده‌های آن، و همچنین انوام سموم دامپزشکی و مواد ضد عفونی کننده، واکسن‌ها و انواع داروهای بیولوژیکی، الزامی است.

گواهی انرژی اتمی

ارائه‌ی این گواهی نیز در شرایطی الزامی است که کالای مورد نظر شامل مواد غذایی و یا پس مانده‌های فلزی باشد.

شناسنامه‌ی فروش

در صورتی که کالای مورد نظر برای خروج از کشور، فرش دستباف باشد، نیاز است تا سندی به عنوان شناسنامه‌ی فروش به سازمان گمرک، ارائه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *